Aromatische toepassing van dōTERRA-oliën

De essentiële oliën van dōTERRA kunnen aromatisch, uitwendig en inwendig worden gebruikt. De aromatische toepassing van essentiële oliën is waarschijnlijk de meest voorkomende. De term ‘aromatherapie’ verwijst ook naar de aromatische toepassing.

Onze reukzin beïnvloedt vele fysiologische processen, waaronder de stimulatie van hormonen en andere stofwisselingsprocessen. Aromatherapie is gebaseerd op de voorspelbaarheid van fysieke reacties op specifieke olfactorische stimuli. Bepaalde essentiële oliën die in de lucht worden geatomiseerd, kunnen zeer stimulerend werken, terwijl andere een kalmerend effect hebben. Naast de emotionele voordelen kan de verspreiding van essentiële oliën de lucht reinigen van ongewenste geuren en sommige ziekteverwekkers. Essentiële oliën kunnen ook worden gebruikt als toevoegsels in was- en schoonmaakmiddelen.

dōTERRA Petal Diffuser

Geurverstuivers zonder warmte of met geringe warmte worden aanbevolen omdat ze de chemische structuur van de oliën niet veranderen. dōTERRA heeft verschillende geurverstuivers in haar assortiment. Door deze verstuivers (‘diffusers’) behouden de oliën hun eigenschappen en kwaliteit.

dōTERRA Lumo Diffuser

Een voordeel van deze aromatische toepassing is dat meerdere mensen er tegelijkertijd van kunnen profiteren. Voor mensen die geen essentiële oliën op hun huid of inwendig willen gebruiken, is de aromatische toepassing een ideale manier om vertrouwd te raken met essentiële oliën. Maar de meeste essentiële oliën van dōTERRA kunnen beslist ook extern en intern worden toegepast.

Bij mij thuis huis hebben we diffusers naast onze bedden, maar ook in de woonkamer en op het bureau. Er zijn verschillende modellen, afhankelijk van de grootte van de ruimte en de inrichting. Er zijn ook diffuserkettingen en andere sieraden waarop je wat essentiële olie kunt doen, zodat je niet alleen de voordelen ervaart maar er ook mooi uitziet.

Voor meer informatie en persoonlijk advies kun je altijd contact met mij opnemen:
maja.vrieling@gmail.com

Terug naar het overzicht: dōTERRA-toepassingen