Uitwendig gebruik van dōTERRA-oliën

De uitwendige toepassing van essentiële oliën betekent het aanbrengen van oliën op de huid, haar, mond, tanden, nagels of slijmvliezen van het lichaam.

Omdat essentiële oliën zo sterk zijn en omdat sommige essentiële oliën de huid of andere lichaamsdelen kunnen irriteren, worden ze vaak verdund met pure plantaardige oliën als ‘dragerolie’, zoals kokosolie, amandelolie, olijfolie, sesamolie of jojobaolie. dōTERRA biedt in haar assortiment een gefractioneerde kokosolie aan, die bijzonder geschikt is voor de toepassing met essentiële oliën.

Essentiële oliën worden door hun natuurlijke moleculaire samenstelling gemakkelijk door de huid opgenomen en kunnen zonder aarzeling uitwendig worden aangebracht. Het gebruik van essentiële oliën kan een onmiddellijk, lokaal effect hebben op het doelgebied. De oliën hebben herstellende en kalmerende eigenschappen en kunnen ook zeer effectief gebruikt worden bij massages en schoonheidsbehandelingen. Ook zijn ze natuurlijke ontsmettingsmiddelen. Door hun chemische structuur kunnen ze via de huid in de bloedbaan terechtkomen, wat het hele lichaam ten goede komt.

Natuurlijk zijn alleen echt natuurlijke biologische essentiële oliën te gebruiken voor een therapeutische toepassing op het lichaam. De essentiële oliën van dōTERRA zijn 100% zuiver en behoren tot de beste oliën die momenteel verkrijgbaar zijn. Deze oliën zijn onderworpen aan de hoogste kwaliteitsnormen en worden regelmatig gecontroleerd. Meer informatie over de kwaliteit van de dōTERRA vindt u hier.

Directe toepassing

Bij directe toepassing worden de oliën rechtstreeks op de getroffen plek aangebracht. Omdat de hoogwaardige essentiële oliën van dōTERRA zeer effectief zijn, hoef je er niet veel van te gebruiken; veel is dus niet per se beter. Voor het gewenste resultaat zijn 1-3 druppels olie meestal voldoende.

Enkele richtlijnen voor het uitwendig gebruik van oliën:

Voeten hebben grote poriën waardoor de oliën daar snel worden geabsorbeerd. Verder zijn ook de oren en de polsen snel intrekkende plaatsen op het lichaam.
Als de oliën op een groter deel van het lichaam moeten worden aangebracht, is het beter om ze met plantaardige oliën tot 15%-30% te verdunnen.
Voor gebruik bij zuigelingen en peuters moet de olie altijd met plantaardige olie worden verdund. Gebruik voor zuigelingen 1 druppel essentiële olie per eetlepel plantaardige olie en 1-3 druppels essentiële olie per eetlepel plantaardige olie voor kinderen van 2-5 jaar.

Thuis hebben wij uitstekende ervaringen met de directe toepassing op onze voeten. Elke avond voor het slapen gaan brengen we de juiste oliën aan op onze voeten.

In de winter breng ik bijvoorbeeld elke avond OnGuard aan op de voeten van mijn twee zoons, wat volgens mij hun immuunsysteem heeft geholpen en ertoe heeft bijgedragen dat ze geen schooldag hebben gemist. Als ik een verkoudheid of hoest voelde opkomen, wreef ik tegelijkertijd hun borst in met verdunde Air-olie. Wees voorzichtig met kleine kinderen; zorg dat ze de (verdunde) olie niet met hun handen aanraken en het daarna in hun ogen krijgen, want het brandt heftig. Zelf heb ik naast OnGuard vaak lavendelolie of het Serenity-mengsel op mijn voeten aangebracht dat een rustgevende slaap bevordert. Ook breng ik regelmatig olie aan in mijn nek of aan de zijkanten van mijn hoofd, bijvoorbeeld pepermuntolie voor spanning in het hoofd of voor verfrissing.

Het mengen van oliën

Wees voorzichtig met het samenstellen van je eigen mengsels voor therapeutisch gebruik. Het is raadzaam om gebruik te maken van kant-en-klare mengsels, zoals dōTERRA-oliemengsels. Deze mengsels zijn commercieel verkrijgbaar en zijn ontwikkeld door specialisten die de chemische eigenschappen van de oliën kennen. De chemische eigenschappen van de oliën kunnen veranderen als ze verkeerd worden gemengd, wat tot ongewenste reacties kan leiden.

Anders is het beter om de verschillende oliën na elkaar aan te brengen dan ze gewoon te mengen. Je wrijft de eerste olie in, wacht een beetje en brengt dan de volgende olie aan, enzovoort.

Je hoeft niet langer dan een paar seconden te wachten tussen elke olie, want ze worden vrij snel opgenomen. Als een verdunning nodig is, kan de plantaardige olie aan het einde van het proces worden aangebracht. Deze techniek is niet alleen effectief voor fysieke genezing, maar ook voor emotionele verwerking.

De dōTERRA-oliemengsels zijn eenvoudig te gebruiken, omdat het mengsel direct klaar is en je niet zelf verschillende oliën hoeft te kiezen.

Massage met essentiële oliën

Massage is het stimuleren van spieren, huid en bindweefsel met behulp van verschillende technieken die genezing en evenwicht bevorderen.

Massages kunnen verkwikkend, ontspannend, stimulerend of kalmerend zijn. De essentiële oliën die tijdens de massage worden aangebracht, kunnen zulke positieve effecten versterken.

Om een eenvoudige massageolie te maken met essentiële oliën, meng je 3-10 druppels van de gewenste essentiële olie of oliemengsel met 1 eetlepel (15 ml) plantaardige draagolie. Breng voor het masseren een kleine hoeveelheid van dit mengsel aan op het gewenste gebied. dōTERRA heeft ook een speciaal voor massages ontworpen oliemengsel: dōTERRA Aromatouch.

Voor meer informatie en persoonlijk advies kun je altijd contact met mij opnemen: maja.vrieling@gmail.com

Terug naar het overzicht: dōTERRA-toepassingen